Torbánvim

Torbánvim - 󱀈󱀧󱀃󱀙󱀠󱀂󱀚󱀤󱀕

Volledige naam: n.n.b.
Hoofdstad: 󱀗󱀨󱀃󱀈󱀔󱀊󱀧󱀃󱀢 Pórthdore
Oppervlakte: xxx,xx km²
Inwonertal: n.n.b.
Staatsvorm: Aristocratie/oligarchie o.i.d. in een constitutionele monarchie
Demoniem: n.n.b.
Officiële taal: 󱀑󱀠󱀃󱀠󱀕󱀠󱀂 Garaman of aanverwante taal; voertaal onder de arbeidersklasse is een Veringer-taal, verwant aan talen die oorspronkelijk in het noorden van Garah werden gesproken.
Nationale feestdagen: n.n.b.
Valuta: n.n.b.

Index
  • Dit is een plaatshouder

Torbánvim is een land in West-Garah, wat grenst aan Uhugin, Alugarim en ???. Het land wordt bestuurd door geleerden en mensen van adel. Bestuursleden worden wel gekozen door het volk, dus in zekere zin is het ook een vorm van democratie. Als je gestudeerd hebt, kan je ook een adelijke titel verwerven.

De officiële taal is een West-Garamaanse taal of Garaman (nader te bepalen), wat ook de taal is die wordt gesproken door de adelijke bevolking. In Torbánvim worden ook andere talen gesproken, maar dat is veelal door de arbeidersklasse. Andere talen zijn niet per se verboden, maar uitingen daarvan wordt wel neerbuigend op gekeken.

Relaties met buurlanden zijn over het algemeen goed, hoewel de relaties met Alugarim de laatste decennia gespannen zijn. Torbánvim claimt een deel van Alugarim, en heeft dit stuk land ook voor een groot deel bezet. Dit nader te benoemen gebied is vruchtbaar, bijvoorbeeld voor de druiventeelt wat veel oplevert, en heeft veel metalen die voor elektrische apparaten kunnen worden gewonnen. Daarnaast biedt dit gebied een makkelijkere toegang tot de zee.

Torbánvim is een vrij bergachtig land. De hoogste bergen bevinden zich langs de grenzen met Uhugin in het noorden en westen. Het westen van het land is vrij vlak, maar hoog gelegen. Door de beschutte ligging tussen de bergen is dit het droogste gebied van het land. Het grootste deel van de bevolking woont in het oosten van het land.